13 Feb 2012

Veeeee.... GECTIM!

SONUNDA EHLIYETIMI ALDIM!


Kac kez denedigimi hatirlamiyorum bile. Aslinda kotu bi surucu degilim yanlis anlamayin ama Ingiltere'de ehliyet almak kadar zor bisey yok, okadar kati kurallari varki...
Arada bi sansizligim tutuyodu aslinda Cuma gunu okadarda sansli degildim. 


Burda tam 40 dakika araba kullaniyosun bu surede 2 kez "independent driving" dedikleri seyi yapiyosun, genelde tabela okuman gerekiyo ve 1 manevra yapiyosun, bi tarz park falan mesela. Tam normal bi sekilde araba kullanirken arkamdan bi polis arabasi gelmez mi!!! Bende tam sag tarafa dogru gecicektim ve panikledim! Daha once hic boyle bi durumla karsi karsiya gelmemistimki! Panikleyincede motor durdu... Dahada panik mod on! Neyse sonra arabayi durdurdum ve yeniden baslattim ve sag dondum. Tamamdir kesin gecemedim dedim ama devam ettim.


En son park yerine dondum ve arabayi park ettim. Yanimda oturan examiner elindeki kagidi doldurdu ve surucu hocami cagirdi. "Tamam kendini hazirla gecemedin" dedim icimden. 


"I'm pleased to tell you that you have passed" dedigi anda sesli bi sekilde HAA?!!?! dedim... Okadar sasirmistimki ve asiri derecede mutluydum. Adamda guldu, gecemedigini sandin dimi dedi bende evet dedim gulmeye basladim...


Araba bakmaya basladim, oyle havali bisey degil tabikide. Ilk araba degil mi bu sonucta? Hemen en pahali araba alanlari anlamiyorum. Kaza yaptiginda nolucak peki? Daha yeni almissin zaten kaza yapma olasiliginda yuksek. AMAAAAAN neyse sonunda bu gunude gordum ya mutluyum :)


Sinavda arabayi kullanirken bu sarkinin ismini "motto" olarak kullandim, hep aklimdaydi.

5 comments:

  1. ayyy canım hayırlı olsunn!! ben de çok istiyorum bu sene ehliyet almak umarım alabilirimmm :)

    ReplyDelete
  2. cokkk sagol tatlimmm :) evet umarim halledersin ehliyeti, farkli bi ozgurluk resmen :D

    ReplyDelete
  3. kazasız belasız sürüşler inşallah.hayırlı olsun. atla arabaya sür gel banada:))

    ReplyDelete
  4. tebrikler :) bende 1.5 hafta önce aldim.

    ReplyDelete